Quiz Two


When parking uphill on a two-way street with no curb, your front wheels should be:

A. Turned to the left (toward the street)
B. Turned to the right (away from the street)
C Parallel with the pavement


You are about to make a left turn. You must signal continuously during the last _____ feet before the turn.

A. 50
B. 75
C. 100


Which of the following statements about blind spots is true?

A. They are eliminated if you have one outside mirror on each side of the vehicle.
B. Large trucks have bigger blind spots than most passenger vehicles.
C. Blind spots can be checked by looking in your rear-view mirrors


You have been involved in a minor traffic collision with a parked vehicle and you can’t find the owner. You must:

A. Leave a note
B. Report the accident without delay to the city police or, in unincorporated areas to the CHP
C. Both of the above


Which of these is true about driving and taking medications?

A. Most cold medications can make a person drowsy
B. Over-the-counter medications cannot impair driving ability if taken in the recommended dosages
C. Medications are safe to take at any time if prescribed by a doctor.


To turn left from a one-way street onto a one-way street, start from:

A. The lane closest to the left curb
B. The center lane
C. Any lane as long as it seems safe to do so.


If you have a green light, but traffic is blocking the intersection:

A. Stay out of the intersection until traffic clears
B. Enter the intersection and wait until traffic clears
C. Merge into another lane and go around the traffic


The California Driver Handbook recommends several tips to help you keep alert for long drives. One of these tips is:

A. Pull off the road and rest
B. Turn on your air conditioner
C. alternately drive close to the left and right sides of your lane.


When looking ahead while driving, you should:

A. Stare at the middle of the road
B. Look directly in front of your car
C. Scan from side to side


You should adjust your rear-view and side mirrors:

A. Before you get into the car
B. Before you start driving
C. While you are driving.


You are driving on a freeway posted for 65 MPH. The traffic is traveling at 70 MPH. You may legally drive:

A. 75 MPH
B. 70 MPH
C. 65 MPH


It is a very windy day. You are driving and a dust storm blows across the freeway reducing your visibility. You should drive slower and turn on your:

A. Interior lights
B. Parking lights
C. Headlights


If you drive faster than other vehicles on a road with one lane in each direction and continually pass the other cars, you will:

A. Get to your destination much faster and safer
B. Increase your chances of an accident
C. Help prevent traffic congestion


It is illegal to park your vehicle:

A. In an unmarked crosswalk
B. Within three feet of a private driveway
C. In a bicycle lane


On a sharp curve, you should use your brakes to slow your vehicle:

A. Just after you enter the curve
B. During the entire time you drive through the curve
C. Before you enter the curve


Which of these is true about other drivers?

A. Drivers always obey traffic signs and signals
B. Drivers using turn signals always turn in the direction indicated
C. Never assume other drivers will give you the right of way


There are two lanes in your direction. You are driving in the left lane and many cars are passing you on the right. If the driver behind you wishes to drive faster, you should:

A. Stay in your lane so you don’t impede the traffic flow
B. Drive to the left shoulder to let the other vehicles pass
C. Move over into the right lane when it is safe


You are driving slowly in the fast lane of a freeway and there is traffic behind you in your lane. The driver behind you wishes to drive faster. You should:

A. Not change lanes if you are driving the speed limit
B. Change lanes to the right when safe to do so
C. Only change lanes if five or more vehicles are behind you


You may not stop a passenger vehicle at any time:

A. Next to a curb painted red
B. Next to a curb painted yellow
C. In front of a school when children are present


There is one lane in your direction. The vehicle ahead of you often slows down for no apparent reason. You should:

A. Speed up to pass the vehicle as soon as possible
B. Increase the following distance between you and the other driver
C. Flash your headlights quickly to alert the other driver


You have been convicted of driving under the influence of alcohol. The judge sentenced you to 48 hours in jail. In addition, you may:

A. Have to pay a fine
B. Have your vehicle taken away for 60 days
C. Have to install an ignition interlock device (IID) on your vehicle


When stopped at railroad tracks with multiple tracks, cross:

A. Only when it is safe to do so
B. As soon as the train has passed your roadway
C. Only when other vehicles begin crossing.


You have a restriction on your license that states, “must wear corrective lenses”. You lost your glasses the day before. What should you do?

A. Limit your driving to familiar routes until you replace your glasses
B. Do not drive until your glasses are replaced
C. Drive only in an emergency


During the first 12 months after you are licensed, you may:

A. Transport minors at any time
B. Transport minors between 11PM and 5AM, if you are accompanied by a licensed driver 25 years of age or older
C. Drive at any time


If an oncoming vehicle has started to turn left in front of you:

A. Honk your horn to warn the driver and maintain your speed
B. Maintain your speed and take your right-of-way
C. Slow or stop your car to prevent an accident


  1. B
  2. C
  3. B
  4. C
  5. A
  6. A
  7. A
  8. A
  9. C
  10. B
  11. C
  12. C
  13. B
  14. A
  15. C
  16. C
  17. C
  18. B
  19. A
  20. B
  21. A
  22. A
  23. B
  24. B
  25. C